Kritikák

Kriszty96 mondta:
Kinézet: A fejléc egyszerűen káprázatos, ezzel is gyönyörű munkát végzett az NSN csapata. Te pedig drága Cher csodálatosan hozzáigazítottad a kinézet további lépcsőfokait. Csak gratulálni tudok hozzá. Nagyon tetszik a háttered, mert olyan egyszerű és én mindig erre szoktam mindenkit biztatni, hiszen a túl csicsás díszletek visszataszítóak is tudnak lenni. De a tiéd gyönyörű, egyszerű ugyanakkor nagyszerű is egyben. Nem tudok semmibe belekötni és nem is akarok! :)
10/10

Történet: Őszinte leszek hozzád! Mindig azt mondom, ami a színtiszta igazság és most sem fogok kertelni. Imádom a blogodat! Látszik, hogy az elején még nem mentek gördülékenyen az eseményszálak, de egy blognál a kezdet mindig nehéz – ezt én is tudom. Látszik az írásmódodon, hogy elképesztően sokat fejlődsz napról napra és a történet is részről részre izgalmasabb. Nagyon tetszik, ahogyan a szerelmi szálakkal játszadozol és bonyolítod az eseményeket – én is ilyen fajta vagyok. Az olyan alapú történetek szokták elnyerni a tetszéseimet, amik bonyodalommal túlfűtöttek és kesze – kuszák, akár az élet. És a tiéd ezekhez tartozik. A karaktereid fantasztikusak, a főszereplő lány a szívemhez nőtt annak ellenére is, hogy hibát hibára halmoz, hiszen ez valós dolog, mivel rengetegen hozunk rossz döntéseket. Cher egy kedves, életvidám lány és olykor még az érzelmei is rám ragadtak. Mindent, amit érzett én is át tudtam érezni, s ez a többi történethőssel sem volt másképpen. A második kötet pedig még gubancosabbnak ígérkezik, sőt már most az. Nagyon élvezem, ahogyan komplikálódnak a cérnaszálak és csak annyit tudok Neked továbbra is mondani, hogy ne hagyd abba, mert van tehetséged hozzá. Összességében még egyszer kifejezném, hogy a cselekményed a szívemhez nőtt és továbbra is olvasni fogom! :)
10/10

Összesen: 20/ 20

Remélem tudtam Neked segíteni és eltántorítani Téged attól, hogy belegondolj az írás abbahagyásának buta gondolatmenetébe. Nem szabad annak abbahagyni, akinek vannak fantasztikus ötletei és tehetsége ahhoz, hogy meg is valósítsa azokat, hiszen a blogok világa tele van sabloncselekményekkel. Szóval nehogy abba merészeld hagyni! :) További jó blogolást Neked! Nagyon várom ám a következő fejezetet! :)

Stella Carter mondta:
Kinézet
WoW! Az egész úgy tökéletes ahogy van! A fejléc, a színek, a betűtípusok, a modulsáv... rám itt nincs is szükség.

Történet
Amit a kinézet után vártam. Sablon sztori, minden "túl könnyen" megy (az elején), de azért eléggé élvezhető. Ebbe a jó fogalmazás is belesegít. Bár az elején néha nem tudtam, hogy mi történt két sor között, mert nem írtál valami részletesen a dolgokról, de láttam, hogy igyekszel - meg azóta jobb is lett. A sztori szerelmi viszályok és sablonos megismerkedések tömkelege, de aki szereti a fiúkat, az imádja az ilyeneket, és a "kis" történeted nagyon tetszik nekik. Na meg rosszat én sem tudok mondani rá.
 
Jennifer Meyer mondta:
Kinézet:
A fejléced imádom. Nagyon szép kidolgozott munka.
A háttered visszafogottabb és harmonizál vele..de... Jobb volna egy galaxys háttér, ami talán sötétebb. Az jobban harmonizálna az egész színvilággal.
Gratulálok! Gyönyörű kinézetet hoztál össze! Semmibe nem tudok a háttéren kívül - ami nem nagy 'baki' - belekötni.
10/10
Történet:
Az elején kicsit elsietted a dolgokat. De ahogy egyre előrébb haladtak a fejezetek, azt vettem észre hogy egyre jobban írsz. Nem tudtam teljesen elolvasni, de kezdek beleszeretni a történetedbe. Nagyon tetszik!
10/10
Összesen:
20/20

 Dιana.* 


Gabriella Fisher mondta:
 

        DESIGN KRITIKA        
written by: Cher Lloyd
A blog összességében igényesnek mondható, az alapszínei (szürke-lila) hozzám közel állnak, egy amolyan rejtélyesebb hangulatot biztosít ez az összeállítás. Első benyomásra azonban egy kicsit sötét a blog, a színei néhol hervasztóak. A továbbiakban szeretném kifejtem a részletes véleményemet az oldal megjelenéséről...
...OLDALSÁV...
Bőségesen megszórod a böngészőket információval, ami szerintem nagyfokú igényességre vall. Több helyen látszik, hogy tényleg adsz a külsőségekre, de az itt megjelenő precizitás a tartalmi igényességedről árulkodik főként. A sötétebb szürke szín tökéletes, a méretet is eltaláltad. Nincsenek ormótlan kilógások, harmonizálnak a színek egymással. A chatbox fehérje és élénk kékje azonban megtöri ezt a mintát. Ezek a színek szerény véleményem szerint egy cseréért kiáltanak, szóval ajánlom a chat átalakítását.
...BEJEGYZÉS...
A bejegyzés címének betűtípusa különleges, külön tetszett. Alapvetően a sötétebb szürke színnel dolgozol itt, ami kiváló döntés a halványszürke háttér tekintetében. Átlátható, nem valami élénk rikító színnel próbálod érdekesebbé varázsolni a blogot, szóval ez mindenféleképpen egy pluszt ad az oldalhoz. A fejezet előtti kiszólások világos lilája halványan bár, de elüt; az összhangon ront. A sorkizárt és a kellően nagy sorköz rendben van, ismét igényes munkát végeztél.
...KÉPEK...
Árnyalataikban a képek passzolnak a bloghoz, ahogyan látom erre is figyelsz. Majdnem minden bejegyzéshez szúrsz be képet, ez nagyon jó hagyományod, tartsd meg. Emellett láttam pár animációt is, de nem eltúlozva. A mértékletesség egy újabb erényed, ezzel még csodálatosabb légkört teremtesz a blogodnak.
...FEJLÉC...
Tudom, hogy nem te készítetted, de ez is hozzátartozik az oldalhoz, ezért szeretnék pár szót írni róla. Nagyon szép szerkesztés, gratulációnkat küldjük a szerkesztőnek. Talán annyit megjegyeznék, hogy szerintem a szereplő - ha háttérben van, ha nem - arcába írni szöveget nem túl szerencsés. Te azonban jól alkalmazkodtál a fejléc adta színekhez, nagy pipa!
...HÁTTÉR...
Végül, de nem utolsó sorban a háttérről pár betűt. A sok jó mellett, itt csalódtam. A beillesztett kép túl erős kontrasztot mutat a szövegtörzzsel szemben. Ennek a feketének semmi keresnivalója az oldalon, mintha más illesztette volna be helyetted. A homályos kép - először írom ezt, de - igénytelen. A kevesebb néha több, lehet, hogy egy kevésbé feltűnő képpel nagyobb sikert aratsz. A görgetésről még annyit, hogy szerintem jobb döntés lett volna nem mozaik formátumba állítani a háttérképet.


SummerB. mondta:


A kinézeted tetszik; a fejlécedbe szerelmes vagyok + illik a háttérhez is! Támogatok mindenkit, aki a Georgia betűtípus mellett dönt, ezért áldalak téged is, mert szerintem sokkal letisztultabb, mint mondjuk a Times New Roman. Mondjuk azon elgondolkodtam, hogy miért éppen lilák a linkek. Szerintem valami olyasmi kéne, mint amilyen Victori Justice pólója a fejlécen, de ez csak szőrszálhasogatás, mert így is jól mutat.Imádlak, amiért külön lapra helyezted a szereplőidet! Komolyan, én sokkal jobban bírom ezt a megoldást, piros pont, amiért méretre is vannak vágva.
Az elején nagyon döcögősre sikerült, már bocsánat. Elsietted, én szívesen olvastam volna még, amint Cher és Harry kicsit összebarátkoznak, megismerik egymást és összemelegednek majd akkor jött volna az egész L.S. (Love Story). Az elején nem voltál tisztában a központozással ez feltűnt (ilyenkor kell rám kiabálni, hogy kussoljak, mert igazából én sem vagyok hibátlan ebből a szempontból) és a kötőjellel csatolt párbeszédek - leírások résznél voltak hibák, ami kicsit érthetetlenné tette, de ezt sikerült kiküszöbölnöd. Egyébként így már visszamenőleg 25-30 résszel visszamenőleg teljesen jól fogalmazol és minden király is. A leírásaid letisztultak és lendületesek és így a végére már nagyon magával ragadott a történet heve.


Noricii mondta: 

Cher Lloyd:
My world is like nobody else

Szóval akkor fejléc. Ezt is én csinálta, úgyhogy nem mondok róla semmit, hanem ugrok a háttérre. És az a helyzet, hogy nem túl sok jót tudok mondani róla. Egyáltalán nem illik - semmihez, és a fejléchez is bénán mutat.
Valami más sablont választanék hozzá, és megcsinálnám a széllességeket is, mert a fejléc jobb széle egyszerűen megszakadt. Szóval a háttérnek valami egyszínűt választanék, mondjuk olyan lilát, mint a fejlécben.
Másik: rengeteg szín van a design-ben. Túl sok; piros, zöld, szürke, rózsaszínes. Értem én, hogy kiemelni akarod vele a mondandódat, de ahogy az enyémen is látod: olyan színeket válassz hozzá, amilyenek előfordulnak a fejlécedben is. Pl.: csak fehéret, lilát, és feketét választanék a helyedben.
Aztán az oldalmodulok. Észrevetted, hogy egyáltalán nem látszik a szavazás, mert beleolvad a szürkés háttérszínbe? Valamelyiket változtasd meg:) És az is tök jó, hogy kiraktad a szereplők képeit, de próbáld meg ugyanolyanra méretezni őket.
Ja, és a betűtípusokat is összehangolnám, na meg a szövegek színeit - ez tényleg fontos lenne.
A többi rendben van:)

FantasyGirl mondta:Kedves Cher!

Nagyon szépen köszönöm kedves szavaidat, melyekkel a blogom chatjében illeted a történetemet! Ezúttal pedig itt vagyok, hogy én mondjam el a véleményemet a Tiédről.
Először is el kell, hogy mondjam, tetszik az alapötlet. Bár mikor az előszót olvastam kicsit bonyolultnak és túlkomplikáltnak tűnt, de szerencsére ez “kisimult” az elején. Viszont azt az előszót én inkább fülszövegnek nevezném, de ez lényegtelen. A cselekmény jó tempóban halad, nem siet, nem késik, ráadásul fordulatos, mindig akadnak benne kellő akadályok problémák, melyek az esetek 90%-ában egyértelműek és jól beépítettek. A főhős karaktere néha ellentmondásos, kicsit labilis és icipicit önző, főleg az újabb fejezetekben – saját vélemény, lehet persze, hogy félreismertem. Ennek ellenére emberien reagálja le a dolgokat, bár labilitásra csak hogy példát említsek: először is leállítja a Harry-Zayn verekedést, aztán maga keveredik vitába Harry-vel (oké erről nem tehet, mármint ebben a szituációban nem) már-már szakítanak, megcsókolja, visszacsókolják, de ő lelép? Kicsit összezavartnak tűnik nekem, de ennek ellenére szerintem egy pozitív karakter, aki megérdemelné a boldogságot Harry-vel. Viszont ezt a labilitást érzem a többi szereplőnél is ilyen-olyan mértékben tehát lehet, hogy nem szándékos a karakterek megalkotása, hanem egyszerűen nem tudod mit kezdj a karakterekkel vagy nem ismered a saját karaktereidet, mert több karakter követi el ugyanazt a hibát. Hogy ezt kiküszöböld, gondold végig, hogy ki, mit, miért csinál, hiszen az embert a tettei jelentősen meghatározzák. De például én képtelen vagyok Zaynt ilyennek elképzelni :S
Ami az írásstílust magát illeti, közvetlen vagy, bár szerintem túl gyakran szólsz ki az olvasóhoz, ami nem baj, mert bensőségessé teszi ezt a viszonyt, csak az igazi könyvekben nagyon ritkán alkalmazzák ezt a módszert. A központozásra – a vesszők és egyéb íráshelyek helyére a szövegben, szóközökre – is nagyobb figyelmet kellene fordítanod, mert vagy nem ismered a szabályokat vagy berögzült rosszul. Ha kezedbe vessel egy regényt, és megnézed a fent említett dolgokat, látni fogod, miről beszélek, de ha Wordbe bemásolod a szöveget, az is kijavítja zölddel az ilyen típusú hibákat. Ó, és még valami: a cím. Ez azt jelenti, hogy az én világom nem olyan, mint más. Gyanítom azt szeretted volna, hogy “másé” ami viszont a … nobody else’s lenne.
Egyébként könnyed, de fordulatos, eseménydús írás. Néha vannak olyan leírásaid, melyek megmutatják, hogy benned sokkal több van, és lakozik benned is az a bizonyos írógén, és gyakorlással, sok írással rengeteget lehet fejlődni. Az írásképed már így is jó, inkább a szerkezetépítésre kell odafigyelnek. Hát ehhez további sok sikert kívánok!

Ölel, FantasyGirl

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése